6e ronde zomerschaak

2-8-2021: Het ijzersterke duo David Bruggeman (links) en Luc Seuter, zowel in de organisatie van dit toernooi als in hun succesvolle spel in de 6e ronde.

Maandag 2 augustus 2021: De terugkeer van David Bruggeman aan het front van de zomerschaakgevechten was stil maar sterk en triomfantelijk. Hij nam niet alleen de organisatie van de laatste drie ronden van Luc Seuter over maar behaalde ook de volle 12 punten, door drie van zijn vier partijen te winnen en tegen Jan gelijk te spelen. Daarmee liep hij 7 punten in op de leider van het klassement, Ton Snoeren, op wie hij nu nog 7 punten achter staat.
In zijn kielzog trokken ook Joep Peeters, toekomstig lid van De Kentering, en Luc Seuter van leer met respectievelijk 10 en 8 punten. Ze staan samen met Henk van der Wijst aan de leidersstoel van Ton te trekken, om hem een onvergetelijk ‘VanderPoeltje’ te bezorgen.
De top van het klassement ziet er na 6 ronden als volgt uit:

1. Ton Snoeren 46 punten
2. Henk van der Wijst 42 punten
3. Luc Seuter 39 punten
4. David Bruggeman 39 punten
5. Joep Peeters 36 punten

Het eindklassement wordt opgemaakt over 6 ronden. Dus de resultaten van ieders 6 beste uitslagen tellen mee. Iedere speler zal dus nog de punten van 2 ronden moeten schrappen als hij alle 8 ronden meespeelt….

De 7e ronde is niet aanstaande maandag 9 augustus maar op 16 augustus, de 8e ronde op 23 augustus. De Rosmalense kermis op 9 augustus geeft iedere deelnemer de mogelijkheid om thuis in alle rust af te dalen naar de kelder van zijn gemoed, zijn diepste roerselen te aanschouwen, zijn hart te zuiveren van ongewenste gevoeligheden en zijn geest te scherpen voor de uitdagingen op 16 en 23 augustus.
Misschien dat clubcoryfee├źn als Stan Heijmans en Leon ter Beek, die voorheen in dit toernooi triomfen oogstten, de laatste twee ronden hun bijdrage zullen leveren, om de lat voor de vijf toppers nog een stukje hoger te leggen. Dat zou boeiend en enerverend zijn.
Tot 16 augustus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *