5e ronde zomerschaak

Maandag 26 juli 2021: Marc Smits (voorgrond links) heeft zich teruggetrokken in een opvallend mysterieuze schaakhouding. Denk niet dat het in zijn denkwolk rustig toegaat. Dat kun je ook wel zien. Je ziet a.h.w. de elektronen en neuronen stampend door zijn brein denderen, om tenslotte getransformeerd tot het olifantengambiet de hersenpan te verlaten. Marc is de illusionist van De Kentering. Hij tovert in bepaalde stellingen een  combinatie te voorschijn, die hem steevast minimaal stukwinst oplevert. Zo ook hier. Zijn tegenstander, Gert-Jan van Dijk, zit er bij, ziet het aan en geeft dan rustig op: hij verliest een stuk.
Op de achtergrond doet Henk Slaats (links) zijn uiterste best om zich Ton Snoeren van het lijf te houden. Dat zal hem niet lukken, want Ton is vanavond in bloedvorm en zal al zijn vier partijen winnen, ook die van Henk dus. Ton heeft daarmee de leiding in het puntenklassement vóór Henk van der Wijst (nr. 2) en Luc Seuter (nr. 3).

Op de voorgrond zijn Hans Kranenbarg (links) en Jan Arts in een stevig duel verwikkeld. Jan heeft zich voorgenomen om er een vrolijk avondje van te maken met zoveel mogelijk overwinningen en een grote portie plezier. Hans is het alleen met dat laatste eens. Hij probeert Jan een ‘Vanderpoeltje’ aan te smeren, zoals hij sinds kort een doodsmak op het schaakbord noemt. Dat onheil wordt door Jan straal genegeerd, want dat past niet in zijn opvatting van een stukje gezellig vakantieschaak. Liever een whiskytje dan een ‘VdP-tje’. De afloop is mij niet bekend maar die is vast een vrolijk einde van een klein schaakfeestje geworden.
Op de achtergrond is Joep Peeters (rechts) in opperste concentratie in gevecht met Luigi de Mas. Een moeilijke strijd want Luigi is deze avond prima in vorm en zal maar liefst 8 punten scoren. 
Volgende week zal het er vast weer heet aan toe gaan. David Bruggeman keert dan van vakantie terug op het strijdtoneel. Misschien Stan Heijmans ook wel. Ton Snoeren is gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *