3e ronde zomerschaak

12-7-2021: Ton Snoeren zorgde voor spektakel, door alle vier partijen van de 3e ronde te winnen.

12-7-2021: Tjeu Segers baarde eveneens opzien, door zijn enige winstpartij te winnen van koploper David Bruggeman.

Maandag 12 juli 2021: Ton Snoeren liet zich als vanouds van zijn beste kant zien, door alles te winnen wat er maar te winnen viel. Hij beloonde zich regelmatig met een biertje, waar hij dan nieuwe kracht uit putte.
Maar waar haalde Tjeu Segers dan de kracht vandaan, om David Bruggeman opzij te zetten, die in de 2e ronde Stan Heijmans nog had verslagen en daardoor samen met hem aan de leiding was gekomen? 
Er werd gefluisterd, dat het geheime onderzoeksteam van de organisatie meteen in actie was gekomen. Tjeu zou zijn gefouilleerd, zijn spullen onderzocht, zijn WC-bezoeken gecontroleerd. Geen onoorbare middelen gevonden. Dus applaus voor die man.
Tjeu schijnt wel toegegeven te hebben, dat hij niet op eigen kracht David de genadeklap heeft toegebracht. Hij zou daarbij hulp hebben ontvangen van boven, van schaakgodin Caïssa zelf: “Laat David de kwaliteit maar nemen en val met je loper op h3 zijn dame op d7 aan, zodat hij f5 zal spelen, waardoor zijn koning op g8 in zijn blootje komt te staan. Sla dan je slag met jouw dame op a3 en je loper op b2”. Haar wil geschiedde. Zo simpel kan schaken zijn.

Caïssa geschilderd door Domenico Fratta (1699-1763)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *