14-6-21: Historische schaakavond

14-6-21: Peter Zijderveld opent deze memorabele avond.

Maandag 14-6-21: Een menigte schaakidolaten had zich verzameld op het terras van ‘D’n Beer’, om gehoor te geven aan de oproep van ‘DeKentering’, om massaal te aanschouwen, hoe het dierbare schaakspel, door Corona ten grave gedragen, op deze historische avond uit de dood zou opstaan. Men ‘omhelsde’ elkaar met klinkende woorden, speelse elleboogjes en vrolijk bonkende vuistbegroetingen.

14-6-21: Even bijpraten

…………. en doorpraten

Voorzitter Peter Zijderveld opende weldra opgeruimd dit buitenfeestje met een korte toespraak die zo’n schaakverrijzenis nodig heeft, om te besluiten met de onvergetelijke woorden: “Er zij drank”. En als bij toverslag was er drank in overvloed, die de schakers dringend behoefden, om de nieren te zuiveren van de Coronavervuilingen en de geesten te vullen met stoutmoedige schaakplannetjes.
Spelleider David Bruggeman gaf snel het sein, om elkaar middels de vertrouwde stukken hongerig maar wel symbolisch te bespringen met geraffineerde openingszetten en geslepen aanvalstactieken. Zo vloog deze bonte avond om met drie verrassende rondes.
Verrassend vanwege het hartstochtelijk doorleefde spel maar ook door de resultaten. Vermaarde schaakkanonnen als Stan Heijmans, David Bruggeman en Luigi de Mas werden, deels door elkaar, uitgeschakeld voor een ereplaats op het podium, dat uiteindelijk werd veroverd door Marc Smits, nr. 1, Ton Snoeren, de ‘eeuwige’ nr. 2, en Jan Arts, nummer 3, die als kersverse schaakleraar van de KNSB duidelijk liet zien dat hij weet hoe de paardjes fier kunnen springen en de lopers slim lopen.
Daarna was het natuurlijk vertellen geblazen over fraaie overwinningen, onverwachte nederlagen maar vooral over de schoonheid van deze eerste schaakavond van 2021. Petje af dus voor dit avontuur van ons bestuur!

14-6-21: Op het erepodium van links naar rechts: Jan Arts (nr. 3), Marc Smits (nr. 1) en Ton Snoeren (nr. 2).


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *