Zaterdagcompetitie

                    Dubbelschaak 2 – De Kentering 1: 5-3
                    Garde 2 – De Kentering 2: 7½-½      (foto Jan Arts)

Zaterdag 2 november 2019: De Kentering 1 heeft het in Boxtel niet kunnen bolwerken tegen Dubbelschaak 2. De enige die zijn partij won, was David Bruggeman, waarvoor onze felicitatie. Misschien het signaal voor een naderende kampioensvorm?
Johan Knuvers haalde ook een vol punt binnen, maar hij hoefde er niet voor te schaken. De reden van de afwezigheid van zijn tegenstander is mij niet bekend maar het zou te maken kunnen hebben met de faam die Johan het vorige seizoen in Brabant heeft verworven met een knappe reeks van overwinningen.
Stan Heijmans en Jan Arts verweerden zich heftig tegen de overmacht van Dubbelschaak en scoorden ieder een half punt.
De Kentering 2 beleefde één van haar meest ontluisterende nederlagen. Captain Hans Kranenbarg voorkwam met een remise dat het een totale afstraffing met 8-0 werd. Dit schreeuwt om een sportieve revanche, mannen van het tweede!!! Je hebt nog drie weken de tijd voor een intensieve voorbereiding.
Van Luigi de Mas komt de onderstaande ‘inside information’ over de teleurstellende wedstrijd van De Kentering 2:
Garde 2  – Kentering 2   7,5 – 0,5
Vol frisse moed en positieve verwachting reden wij voor onze eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 november 2019 naar het dorp Soerendonk, dat ten zuiden van Eindoven ligt. In het fraaie sociaal cultureel centrum Den Donk troffen wij het  tweede team aan  van de plaatselijke schaakvereniging, waarvan ik vergeten ben te vragen hoe ze aan de naam Garde komen. Het team telde een opmerkelijk aantal jonge mensen. De rating is doorgaans bescheiden, maar onderschat ze niet. Zeker als ze het stappenplan met vrucht hebben doorlopen sta je binnen no time mat op f7.
Terugrijdend was de stemming omgeslagen na een nederlaag zonder weerga. Alleen Hans Kranenbarg wist een half punt te behalen.
Juist aan de laatste borden was de wedstrijd snel beslist en kon één van de auto’s met 4 spelers al om half vier terug naar Den Beer.
De rest moest nog tot vijf uur wachten op het einde van een eindspel van Dick dat, dacht ik, goede remisekansen bood. Op de manier echter waarop het nu ging, werd de stand steeds slechter en overzag hij zelfs een  mat door paard en toren.
Helaas een passend einde van een desastreuze middag.
Het goede nieuws is dat onze tegenstanders ons nu zwaar gaan onderschatten. Dat maakt onze taak een stuk lichter en kunnen we het iedereen nog moeilijk maken. Indien Garde 2 punten gaat morsen – en wie doet dat niet tijdens een lang en zwaar seizoen – hebben we het nog helemaal in eigen hand.
Luigi De Mas

  

Zaterdag 2-11-2019: Je moet heel sterk in je schoenen staan en in bloedvorm verkeren, om de dreigingen die de muren uit komen, te kunnen weerstaan. Onze Hans van Eijk kon dat helaas niet.    (foto Jan Arts)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *