Wij staan voor !!! (1-0)

Hans Fagel (links) stond op om opnieuw een daad te stellen en ging er eens goed voor zitten.

Hans Fagel (links) stond op om opnieuw een daad te stellen en ging er eens goed voor zitten.

Ja hoor, hij deed het weer, Reus Fagel; onverschrokken versloeg hij in zijn eentje de schaker van Veldhoven 3, die maandag, 2 februari, op de clubavond van ‘De Kentering’ een voorwedstrijd kwam spelen voor de match die zaterdag 7 februari in café-zaal ‘D’n Beer’ in alle hevigheid los gaat barsten. Je kunt op de foto zien, hoe de man uit Veldhoven alle plooien van het goedmoedige gelaat van onze Kenteringknar afspeurt, om een glimp op te vangen van enige bereidheid tot het spelen van een remisewedstrijd. Maar Hans kende geen genade. Hij was er zich te zeer van bewust dat hij zijn teamgenoten een voorbeeld moest zijn op de eenzame schaakroute naar het Land van de Lauwerkransen. Daarom hield hij zijn hand ook maar voor zijn kin om zijn ploeterende tegenstander niet te laten zien, hoe onder de vriendelijke blik een grimmige mond schuil ging, die alleen maar de overwinningstaart wilde verslinden. En ja, dat lukte.
“Hoe flik jij dat toch, Hans?”, wilden zijn schaakmaten weten, “hoe speel jij je tegenspeler zo aan stukken?” “Ja jongens, gewoon keihard geconcentreerd een stuk inpikken, dan gaat de rest vanzelf”.
Hopelijk brengen zijn teamgenoten zaterdag 7 februari inderdaad dezelfde vechtlust op en tonen ze het zelfvertrouwen dat Hans uitstraalde. Misschien zijn zelfs de schakers van het eerste team door Hans geïnspireerd om tegen Veldhoven 2
het onderste uit de kast te halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *