Proficiat, Bianca

28-11-2020: Bianca de Jong-Mühren, oud-lid van ‘De Kentering’, is de nieuwe voorzitter van de KNSB. Daar zijn we allemaal blij mee. Van harte proficiat en veel succes!

28-11-2020: Erelid Martien Veekens stuurde het volgende bericht naar ‘De Kentering’: (Kijk bij ‘Lees verder’)

Beste leden van Schaakvereniging ‘De Kentering’,

“Vandaag, zaterdag 28 november 2020, is de op 28 februari 1986 geboren Bianca de Jong-Muhren benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.
Bianca (sportvrouw van 2004 in ’s-Hertogenbosch) is sinds 2004 Internationaal Meester en sinds 2007 grootmeester bij de vrouwen (hoogste FIDE-rating 2365 in 2015).
In de ‘90-jaren was zij enige tijd, evenals haar broer Willem en hun jongere zussen Melissa en Yvette (begeleid door hun moeder Dagma en/of vader Harrie Muhren) lid van de Rosmalense Schaakvereniging ‘De Kentering’.
Via een pb op Facebook heb ik haar al gefeliciteerd met de benoeming. Zij wist nog wie ik was: “Uiteraard ken ik je nog, de grootste grappenmaker van de Kentering!”.
Op mijn reactie: “Volgend jaar (4 oktober) bestaat de Rosmalense Schaakvereniging 50 jaar. Zou geweldig leuk zijn als ik je dan weer eens zou mogen zien”, antwoordde ze me:
“Jazeker, lijkt mij heel leuk! Sterker nog, ik zou beledigd zijn als ik niet uitgenodigd zou worden.”
Omdat ik bij de Rosmalense Schaakvereniging enkel ere-lid ben, is het aan het bestuur om dit bij de jubileumvoorbereiding alvast in gedachten te houden.
Bianca reageerde spontaan met:
“Dank je Martien, ik heb bijzonder prettige herinneringen aan de Kentering en kijk ernaar uit jullie allemaal bij het jubileum volgend jaar te zien!”

Met vriendelijke groet vanuit Bergeijk,
MartienLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *