Man van 67+

Maandag 18-2-2019: Luigi de Mas (rechts), man van rating 67+, werd door Roel Jongenelen met een remise in toom gehouden.

Maandag 18-2-2019: Luigi de Mas, eervolle 67+-er, kon niet schitteren. Zijn zonlicht werd ernstig verduisterd door maanman Roel Jongenelen, die hem hinderlijk de weg versperde: ½-½.
Luigi wisselt naar eigen zeggen  periodes van sterke en zwakke resultaten met elkaar af. Hij wijt dat zelf aan zijn neiging om soms leuke, frivole dingetjes uit te proberen. Gedisciplineerd, bedachtzaam spel levert hem echter het meeste op, zoals dat momenteel in de externe competitie gebeurt.
De foto van een spelmoment uit de partij van Luigi schijnt die disciplinezwakte te registreren: Luigi doet lachend een zet! Dat kan fout zijn, want zelfs een glimlach kan een verstoring van de concentratie verraden. Betekent zijn lach misschien een scheurtje in het pantser van de schaker die met gebalde vuist en grimmig gelaat ten strijde moet trekken? (De goede verstaander van de foto zal natuurlijk wel nattigheid voelen, want Luigi doet een zet met ingedrukte klok.)
Man van de avond was onbetwist Luc Seuter, die de schijnbaar onaantastbare leider David Bruggeman vloerde. Stan Heijmans profiteerde van de misstap van de koploper, door met zwart Marc Smits te verslaan. Ook Henk Swinkels deed het goed met zwart. Hij smeerde Andreas de Rooij een 0 aan. Aan de zwarte dominantie van deze maandag werd door Wilbert van Eijk ook vrolijk meegewerkt door witspeler Pieter Roos geen kans te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *