Een rommeltje

22-1-2018: In de A-groep moest kopman Luigi de Mas (rechts) voor het eerst in de 2e periode buigen voor een tegenstander. Na een ijzingwekkend spannend eindspel restte hem niets anders meer dan Hans van Eijk, de kampioen van de 1e periode, te feliciteren met zijn fraaie overwinning.

Maandag 22 januari 2018: “Ik heb er daar een rommeltje van gemaakt” was kort en krachtig de zelfanalyse van Luigi de Mas, meteen na afloop van zijn partij tegen Hans van Eijk. Met “daar” bedoelde hij┬áde damevleugel, waar zijn dame, twee lopers en twee torens op elkaar gepropt achter een scherm pionnen stonden te popelen om te gaan vlammen. Hans stond wel een stuk achter maar drukte met 3 actieve stukken en een pion met vernietigende kracht op de versplinterende verdediging van Luigi, die uit alle macht zijn vleugellamme stukken probeerde te mobiliseren. Daar had hij minimaal 4 zetten voor nodig, terwijl Hans over een grommende toren beschikte, die hij in 3 zetten naar het schavot op de h-lijn kon dirigeren, om hem daar als scherprechter genadeloos te laten toeslaan.
Luigi heeft het kampioenschap van de 2e periode nog helemaal in eigen hand, ook al is Ton Snoeren nu een paar punten dichter bij geslopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *