Kentering A – Stukkenjagers D: 1-3 Kentering B – Gr Ravenstein A: 1-3

4-12-2017: In de interne competitie wist Luigi de Mas (links) de leiding in de A-groep te behouden door de aanval van Ton Snoeren af te slaan: 0,5 – 0,5.

4-12-2017: In de B-groep van de interne competitie kwam Rob Maas (midden) laten zien, dat hij het meesterlijk schaken nog niet verleerd is: 1-0 tegen Arjan Gras.

De prachtigste partij van de avondcompetitie op 4-12-2017 was van David Bruggeman, niet doordat hij het enige punt van het A-team scoorde maar door de manier waarop hij subliem toesloeg: een onverhoedse loperslag van de pion op f7 met een dubbelaanval op koning en toren, zó oogverblindend schitterend, dat zijn verblufte tegenstander alleen maar met de ogen kon knipperen. Had hij met de koning die loper geslagen, dan had David met het paard schaak kunnen geven om vervolgens de weerloze, opgesloten dame aan te vallen en in te rekenen. Dus ging de koning een stapje opzij, waarna David de toren van het bord mepte. Deze klap kwam zijn tegenstander, ondanks zijn 100 ratingpunten meer, niet meer te boven.
Jelte de Vries scoorde het enige punt voor het B-team maar dat kwam doordat zijn tegenstander schitterde door afwezigheid, waar Jelte een punt maar geen plezier aan over hield.
In de interne competitie moest Luigi de Mas in de A-groep zich de gigant Ton Snoeren van het lijf zien te houden. Ton slaagde er niet in, om de koppositie van Luigi over te nemen. Hij kon zijn overgewicht van bijna 400 ratingpunten in de strijd niet mee laten wegen en moest zich neerleggen bij een remise.
In de B-groep was het verheugend, dat Rob Maas, al meer dan 30 jaar lid intussen, weer kon aansluiten in een partij tegen Arjan Gras. “Het valt niet mee”, sprak hij met een bezorgde blik in een ernstig gelaat, “om volle bak te moeten spelen tegen zo’n sterke tegenstander als Arjan”. Desalniettemin streek Rob de volle winst op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *