DAME in NOOD???

17-9-2018: Wilbert van Eijk (links) en Dick van Leeuwen zorgden voor een prachtige, prikkelende, uitdagende stelling. De dame van Wilbert kan geen kant op. Wilbert is aan zet en gaat Lc4 spelen. Wat moet Dick daarna doen? (Zie de stelling in het groot op de volgende pagina)

 

17-9-2018: Veel mooie partijen met verrassende uitslagen. Wilbert van Eijk en Dick van Leeuwen zorgden ook voor vuurwerk. (Zie de stelling hieronder). De dame van Wilbert verkeert in nood. Wilbert heeft een bevrijdingsplan bedacht, dat echter wel 2 zetten kost. Daarom speelt hij nu Lc4. Dick hoeft nu alleen maar zijn paard van b8 naar d7 te spelen, waarna voor Wilbert niets anders over blijft dan de toren op f8 te slaan en zijn dame te verliezen. Dick heeft een ander plan: hij speelt zijn paard van f6 naar d7. VRAAG: Is deze zet het beste antwoord op Lc4 of had Dick toch zijn paard van b8 weg moeten spelen?
Wilbert komt nu immers met zijn schitterende bevrijdende zet!!! Pd5, waarna hij de dame op c7 kan slaan of zijn eigen dame in veiligheid kan brengen.
Uiteindelijk kon Wilbert dan ook deze partij winnend afsluiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *