Zeer zware tijden

Het logo van De Kentering is positieve discriminatie.

De e5 van de actiegroepen is positieve discriminatie

3 december 2019: Geruchten gaan rond, dat actiegroepen voor gelijke rechten van wit en zwart nu ook de schaaksport tot hun strijdveld hebben gebombardeerd. Die groepen wijzen erop, dat de witte stukken op het schaakbord al eeuwen lang ten hemel schreiend bevoordeeld worden door in elke partij opnieuw de eerste zet te mogen doen. Vandaar dat zij ervoor pleiten een schaakwedstrijd te beginnen met e5.
Ze schijnen zich met dit revolutionaire voorstel gewend te hebben tot het bestuur van De Kentering, omdat deze aimabele vereniging in de schaakwereld bekend staat om haar positieve discriminatie van de zwarte stukken, die onder meer zou blijken uit haar logo, waarin de zwarte stukken de witte in aantal overtreffen, en uit de aanschaf van het keizersysteem, dat opvallend veel sympathie uitstraalt voor spelers met de zwarte stukken.
Het bestuur van De Kentering schijnt geschrokken te zijn van dit verzoek want vreest betrokken te raken in een onverkwikkelijke affaire. Vandaar dat er stemmen opgaan voor een compromisvoorstel aan de KNSB en de wereldschaakbond: Elke tweestrijd moet bestaan uit twee schaakpartijen: de ene begint met bijvoorbeeld e4, de andere met een zet als e5.
Een mooi voorstel van een mooie vereniging om zware tijden het hoofd te kunnen bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *