Vughts Leed

Van onze correspondent David Bruggeman: Johan Knuvers (links achter) (winstpartij) en Raymond Smulders (links voor) (remise) rechtten hun rug, zetten door en redden de eer van De Kentering.

Van onze correspondent David Bruggeman: Johan Knuvers (links achter) (winstpartij) en Raymond Smulders (links voor) (remise) rechtten hun rug, zetten door en redden de eer van De Kentering.

Onze correspondent David Bruggeman over De Vughtse Toren 1 tegen De Kentering 1: Met een kleine achterstand uit de opening komen, de hakken in het zand zetten, gezonde zetten blijven doen en kansjes scheppen, zien dat het voordeel van de tegenstander verpietert en dan, als de kans zich voordoet met een combinatie materiaal en de partij winnen.

Zo zie je het vaker gebeuren, en zo deed Johan het in de externe wedstrijd van De Kentering 1 tegen De Vughtse Toren 1 tegen zijn tegenstander Tammo Hoogendoorn.

En zo hadden we er nog wel een paar willen winnen, of anders, mag ook. Graag. Maar het kwam er niet van. Integendeel, goede kansen werden niet benut en in gelijke stellingen werden onnodige fouten gemaakt. Halverwege de middag stond de onthutsende stand 5,5 – 0,5 op het scorebord en viel er in de laatste twee partijen aan bord 6 en 7 voor niets meer te spelen dan de eer.

Het was aan de houding van de twee laatste combattanten, Johan en Raymond, te zien dat zij die opdracht serieus namen. Rechte ruggen, strakke blikken op de stelling, doortastend handelen terwijl de minuten op beide klokken richting 0 aftikten. En met succes. De eer werd gered. Door Johan met zijn overwinning en door Raymond met een remise in een ingewikkeld uitziend eindspel. De tweede remise van de middag nadat Stan aan het eerste bord ook met een remise genoegen had moeten nemen.

Een 6-2 nederlaag was het teleurstellende resultaat en in meerdere partijen, bijvoorbeeld die van Ton, was het verschil soms maar één onnauwkeurigheid in de voltrekking van een verder kansrijke aanval. Zoals dat zo vaak gaat. En dit keer te vaak aan onze kant, helaas.

HMC3 volgende keer. Maar ons welbekende tegenstanders, een wedstrijd waar het dubbeltje toch echt een keer naar de goede kant zou moeten kunnen vallen. De ingrediënten zijn er – aanvalskansen, kansrijke stellingen, vasthoudendheid als het moet – en als nu ook dat beetje geluk wat guller aan onze kant valt…

Recht de ruggen! De kentering is op handen…!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *