Verliezen

Breda 9-2-2019: 3x verliezen in beeld; jammer maar ..…. verloren hebben is heel wat anders dan verloren zijn. De vossen van De Kentering verliezen misschien wel hun haren maar niet hun lepe streken. Ze voelen zich niet zo snel verloren. Het komt wel weer goed.       (foto Stan Heijmans)

9-2-2019: In de externe competitie speelde De Kentering 2 gelijk en het eerste team bijna. Een klein succesje dus. Bij De Kentering 1 zetten Jan Arts (4 punten uit 5 partijen), Stan Heijmans (3½ uit 5) en Johan Knuvers (4 uit 5) momenteel mooie series neer. Tegen De Baronie schraapten ze met hun vieren 3 punten bij elkaar, net niet genoeg voor een gelijk spel, want de andere vier partijen gingen helaas verloren.
Dat gelijke spel lukte het tweede team wel. Tegen De Drie Torens werd het 4-4. Ook hier spelen enkele schakers een ijzersterke reeks: Luigi de Mas (4 uit 5), Marc Smits (3 uit 4) en Peter Zijderveld (3½ uit 5) wonnen alle drie hun partij. Doordat ook Roel Jongenelen raak schoot met een overwinning, werd het een mooi gelijk spel.
Een vrolijke boel dus. Vandaar het opgetogen relaas van captain Hans Kranenbarg dat hieronder volgt:
Uiteindelijk hebben we een zwaarbevochten 4-4 eruit gesleept tegen De Drie Torens 3. Op de eerste vier borden behaalden we 0 punten en op de borden 5 t/m 8 alle 4 punten. Toen er zes partijen waren beslist, stonden we met 4-2 achter. Peter en Luigi speelden nog en moesten het dus gaan doen. En dat deden ze! Eerst Peter, die al lang een kwaliteit en een pion voor stond, maar de beslissende klap niet kon uitdelen. Toen hij nog een loper veroverde en nipt aan eeuwig schaak kon ontsnappen, gaf zijn tegenstander op. Luigi wist een eindspel met een pion minder om te zetten in een eindspel met een pion meer. Na lang en secuur manoeuvreren wist hij zijn tegenstander op de knieën te dwingen! Een fraai slot van een spannende schaakmiddag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *