Top-5 krijgt klappen

13-1-2020: Leon ter Beek (rechts) versloeg de nummer 2 van het klassement, Cees van Zelst.

Maandag 13-1-2020: Zwarte maandag voor de top-5. De nummers 2,3, 4 en 5 liepen alle vier bont-en-blauwe plekken op door hun partijen te verliezen. Marc Smits en Wilbert van Eijk werden zelfs de top-5 uit gestoten door Stan Heijmans en Johan Knuvers. Stan nam Marc in een dodelijke omknelling en Johan liet met zwart Wilbert de vallei der verliezers in duikelen.
Daarmee was de storm op de hoogvlakte van de top-5 nog lange niet geluwd. De nummer 2 Cees van Zelst, vorige week nog de bedwinger van koploper Stan, werd ook geknakt. Leon ter Beek speelde voor stormwind die de takken van Cees deed kraken, totdat zijn koning plat ging. De nummer 3 David Bruggeman liet zich, toen de storm op zijn bord aan het luwen was, verrassen door de vruchteloosheid van zijn aanvallende intenties, waarmee hij 2 pionnen verspeelde met een onnodige nederlaag tegen Ton Snoeren als enige uitkomst. Strijdend ten onder, dat wel.
 Ton wandelde daarmee samen met Luc Seuter, die Hans Kranenbarg bedwong, de top-5 weer binnen.
De enige aan de top die zonder schrammen en builen de orkaan van deze maandag doorstond, was de nummer 1 Stan Heijmans. Wie kan Stan nog pijn doen? Misschien Leon, die door zijn overwinning op Cees met 1975 punten TPR-leider is geworden, tegenover Stan met 1904 punten. 
Er staan vast nog spannende dingen te gebeuren.

13-1-2020: Ton Snoeren (rechts) lijkt de zon al te zien schijnen. Hij klopte David Bruggeman en keerde daarmee terug in de top-5.

13-1-2020: Ook Luc Seuter (rechts) stapte weer de top-5 binnen door zijn zege over Hans Kranenbarg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *