Simultaan 2020

8-9-2020: Geen ‘razende rondgang’ maar een stil peinzen. (foto David Bruggeman)

Dinsdag 8 september 2020: Natuurlijk kon Stan Heijmans al lang voor gisteravond vermoeden, dat de opkomst van de deelnemers aan de jaarlijkse simultaan in deze crisistijd aan de lage kant zou zijn. Het is ook heel goed voorstelbaar, dat hij daar een strategie op zou afstemmen, bijvoorbeeld die van de ‘razende rondgang’. Voor een man als Stan is het met zijn slanke, atletische gestalte immers goed mogelijk om een klein deelnemersveld volkomen dol te draaien door zich in gestrekte draf langs de borden te reppen. Een beenblessure verhinderde echter deze mogelijkheid.
Stan moest het nu van het pure denkwerk hebben. Met een fris makende gekortwiekte kruin hield hij zijn bovenkamer helder en kon op die manier vier van de zes partijen in winst omzetten. Die score van bijna 67% had hem tevreden kunnen stellen, ware het niet dat onze clubkampioen altijd voor de 100% gaat. Maar ja, je moet sterke benen hebben om de weelde van de totale victorie te kunnen dragen. En dat geldt dubbel als je tegen het gestaalde kader van De Kentering moet opboksen: Paul Willemen, Luc Seuter, Dick van Leeuwen, Marc Smits, Peter Zijderveld en David Bruggeman zijn zelfs in één-tegen-één-partijen voor vele clubleden te machtig.
Dus bravo Stan! Maar ook bravo bestuur! Want dat dokterde niet alleen voor de komende interne competitie corona bestendige wedstrijdregels uit maar nam ook met drie man deel aan de simultaan. Daar kon het bewijzen hoe sterk het is in de strijd van de 32 stukken op de 64 velden. En dat deed het nog eens overtuigend ook, want alleen de bestuursleden Peter Zijderveld en David Bruggeman waren in staat om Stan te verslaan. 
Een sterke start dus.

8-9-2020: In een veilige setting konden de simultaanschakers ongestoord hun denkwerk verrichten. (Foto Peter Zijderveld)

8-7-2020: Bestuur op de achtergrond schittert met sterk spel. (foto David Bruggeman)

8-7-2020: Geniet mee van de rust van deze stille ommegang. (foto David Bruggeman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *