Schaken op het Komfestival

Arjan en David hebben de bekende schakers Ton en Paul aan de schaakpuzzel gekluisterd.

Arjan en David hebben de bekende schakers Ton en Paul aan de schaakpuzzel gekluisterd.

Het was duwen, trekken, dringen en speuren voordat we de nieuwe plek van de schaakkraam hadden ontdekt, maar in ieder geval vonden we Arjan en David in een rustige hoek van het festivalterrein in de schaduw van de nieuwe Rabobank aan de Hoogstraat. Niet afgeleid door het getetter van de popmuziek konden we luid en duidelijk het gekraak beluisteren dat de intensief werkende hersenen van Ton Snoeren en Paul Willemen voortbrachten bij het uitvoeren van de puzzelopdracht die ze van de twee kraamheren hadden ontvangen. Of zij er ook de felbegeerde B-en-B-prijs in Gewande mee gewonnen hebben, is ons niet bekend.
Wel wisten David en Arjan te vertellen, dat er al minstens één goede oplossing binnen was, zodat Gewande gerust de rode loper uit kan gaan leggen. Ook waren de twee zeer te spreken over de belangstelling die ze ondervonden hadden. Veel kinderen hadden zin gehad in een potje schaak, en nog een potje en nog een potje, vaak tot wanhoop van de ouders.
Enkele enthousiaste thuisschakers hebben een schaakfolder van ‘De Kentering’ mee naar huis genomen. Dat wordt maandagavond dus weer dringen aan de poort van ‘D’n Beer’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *