OPSTANDING van Kentering 1

Wat niemand voor mogelijk had gehouden in de eerste klasse B, op acht koppige schakers uit Rosmalen na, was de overwinning van hekkensluiter ‘De Kentering 1’ op EVS, de nummer 4 van die poule met een groepsrating van 100 punten meer. En nog een royale zege ook: 5-3!
Er is zo ontzettend veel te bejubelen bij deze victorie. Laten we een kleine greep doen uit de mand vol heldhaftigheden waarmee het team trots thuis kwam. Het hardnekkige geloof in eigen kunnen, ondanks de laatste plaats in de groep. Met dat zelfvertrouwen heeft het achttal zichzelf uit het moeras van klasse 1B omhoog getrokken.
Een ander gloedvol punt was de scoredrift aan bord 6, 7 en 8 van Raymond Smulders, Johan Knuvers en Arjan Gras. Zij behaalden samen maar liefst 3 overwinningen, bijna griezelig, zo goed.
Zonder iemand te kort te willen doen, mogen we de kers op deze overwinningstaart toekennen aan Peter Zijderveld, die aan bord 3 moest opboksen tegen de geweldenaar Paul van Zon, die met een rating van 1854 maar liefst 439 punten boven Peter uitstak. Maar één ding wist die schaakgoliath niet: Peter verkeert in de vorm van zijn leven. Daar weet Paul van Zon nu over mee te praten, want hij kwam niet verder dan een remise.
Een dik proficiat voor Kentering 1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *