Het lot van de STERREN

Stan Heijmans was nog een maatje te groot voor Dick van Leeuwen (rechts)

Stan Heijmans was nog een maatje te groot voor Dick van Leeuwen (rechts)

Andreas de Rooij (links) kon het ook nog niet bolwerken tegen Johan Knuvers.

Andreas de Rooij (links) kon het ook nog niet bolwerken tegen Johan Knuvers.

Sterren rijzen, flonkeren, verbleken, vallen, verdwijnen. Dat is hun lot. Is de ster van Magnus Carlsen aan het verbleken? Blijft die van Anish Giri nog lang rijzen? Hoe lang flonkert die van Stan Heijmans nog?
‘De Kentering’ kent in de interne competitie het fenomeen van de duikelende sterren. Elk kwartaal storten 4 schakers als gevallen engelen de A-groep uit om in de B-groep te belanden. Tegelijkertijd beklimmen de 4 toppers uit de B-groep de ijle hoogten van de A-groep om zich daar te meten met de juwelen van onze vereniging.
Maandag 23 november was het weer zo ver. Tot de 4 hemelbestormers behoorden dit keer de nieuwe leden Dick van Leeuwen en Andreas de Rooij, die als toppers van de B-groep het op mochten nemen tegen respectievelijk Stan Heijmans en Johan Knuvers. Door de brille van de al jaren aan het schaakfirmament schitterende poolster Stan werd Dick compleet met blindheid geslagen. Geeft niet, Dick, dat is het lot van de sterren. De blindheid is maar van korte duur. Jouw kansen komen heus wel.
Ook Andreas stootte vernietigend het hoofd tegen het schaakrotsblok dat Johan heet. Geeft niet, Andreas, we zijn allemaal duikelaartjes. We vallen, worstelen en komen weer boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *