Blije Burendag

Maandag 28-1-2019. Vrolijkheid aan bord 4 van de avondcompetitie. Bij Marc Smits (links) vanwege zijn g4?? Bij zijn tegenstander vanwege d5?? (Volgens Fritz komt hij daarmee op voordeel). Of gewoon vanwege burendag??

Maandag 28-1-2019. De nationale burendag 2019 is op zaterdag 28 september maar De Kentering had die dag vervroegd naar 28 januari en verwelkomde voor de avondcompetitie de buren uit Vught en Den Bosch, De Vughtse Toren A en HMC  C.
Die buren brachten bergen blijdschap mee. De Vughtse Toren schonk De Kentering de vreugde van een mooie overwinning en HMC stelde enkele spelers van De Kentering in staat om te schitteren.
Stan Heijmans, David Bruggeman en Marc Smits wonnen hun partijen en bezorgden daarmee De Kentering A een 3-1 zege. Marc leek met zijn opening op g4 met vuur te spelen maar dat bleek later wel het vuur van de overwinning te zijn.
De Kentering B was niet opgewassen tegen de kracht van HMC C en verloor met 1½-2½. Glansrollen waren wel weggelegd voor Pieter Roos en Paul Willemen, die remise bevochten tegen HMC-ers met een veel hogere rating. Die van Paul had 214 ratingpunten meer, die van Pieter zelfs 240 punten.
Een dikke knuffel dus voor die twee krachtpatsers want van zulke partijen word je als club toch helemaal warm. Burendag, feestdag dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *