Bekerwonder

Jammer van de korte duur van ons bekeravontuur.

Jammer van de korte duur van ons bekeravontuur.

Enkele jaren geleden vond het ‘Bekerwonder van Rosmalen’ plaats. ‘De Kentering’ versloeg toen in de kwartfinale ‘Het Zwarte Schaap’ uit Tilburg, de club van King Loek van Wely en bereikte daardoor de halve finale van de Brabantse Beker.
Behalve enthousiast waren we daar heel verwonderd over, net zo verbaasd als we maandag (12 oktober) stonden te kijken toen Roel Jongenelen ons vertelde dat hij Ronnie de Hoog had verslagen.
Onze verbazing groeide uit tot gloeiende geestdrift bij de gedachte dat het bekerteam de fakkel van de overwinning van Roel zou overnemen en ‘OSV’  uit Oss zou verpletteren. Helaas bleef die krachtpatserij uit en nam OSV een 2½-1½-zege mee naar huis.
Misten Arjan Gras, Stan Heijmans en David Bruggeman misschien een droomplan dat hen tot grote hoogte had kunnen opstuwen? Wie hun actiefoto van maandag goed bekijkt, zou dat kunnen denken. Onze schakers lijken daar alle vier, ietwat vertwijfeld en op zeer verschillende manieren, op zoek naar een plan. Leest Arjan aan bord 1 het wellicht af van het gezicht van zijn tegenstander? Probeert Stan aan bord 2 het door middel van opperste concentratie op te roepen? Is de van bord 4 weggelopen David misschien wanhopig in de bar aan het snuffelen naar een verloren plan?
Hoe het ook zij, een bekerwonder zou geen wonder zijn, als het zich jaar op jaar zou herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *