Avondcompetitie jan. 2020

 

Januari 2020:              Gennep A – De Kentering A: ½-3½                                                                         Dubbelschaak B – De Kentering B: 3-1

 

 

 

 

Maandag 27-1-2020: Ons keizersysteem is uniek, onnavolgbaar, zoals elke schaker graag wil zijn: onbegrijpelijk voor zijn tegenspeler. We zijn al min of meer vertrouwd met de emotionele voorkeur van het systeem voor zwartspelers en wegblijvers, die opvallend bevoordeeld worden. Afgelopen maandag konden we kennis maken met zijn bijzonder gevoel voor humor. Het verraste ons met de opstelling van de zes schakers die vorige week in de avondcompetitie de eer van De Kentering hebben verdedigd. Tegen wie werden die zes ingedeeld? Tegen elkaar! (Peter Zijderveld en Pieter Roos waren niet aanwezig. Anders hadden die vast en zeker ook elkaar te lijf moeten gaan.)
Waarom laat onze geleidelijk incarnerende keizermachine Stan Heijmans en Luc Seuter, David Bruggeman en Luigi de Mas, Hans Kranenbarg en Marc Smits tegen elkaar duelleren, nadat ze in de avondcompetitie als schaakkameraden schouder aan schouder elkaar hebben gesteund? Is dat ernst of grap? Ik denk het laatste. Ons keizersysteem is wellicht, gevoelig als het blijkt te zijn, met het humorvirus besmet geraakt, dat immers op elke maandagavond door de zaal van D’n Beer zweeft. We zullen zien.
Laten we eerst even de avondcompetitie van de afgelopen week bekijken.
De Kentering A deed met de overtuigende overwinning op Gennep A de laatste plaats op de ranglijst over aan deze gastheren. Stan, David en Luigi wonnen alle drie en Luc Seuter bijna, totdat hij zich moest neerleggen bij een remise. En nu maar hopen dat hiermee de klim naar boven definitief is ingezet. 
Zo goed als De Kentering B aan de avondcompetitie begon (met een zege van 2½-1½ bij de Vughtse Toren), zo slecht is het vervolg geweest: drie maal een tik met 3-1.
Met Dubbelschaak B troffen onze jongens een tegenstander die overliep van kwaliteit. Peter, Pieter en Hans verloren alle drie. Pieter werd wel gekraakt door een tegenstander met ruim 300 ratingpunten meer. Hans verloor van iemand met 277 punten meer. Marc wist behendig een winstpartij op zijn naam te schrijven tegen een schaker met een kleine 150 ratingpunten meer in zijn zakken.
Laten we hopen dat ze met zijn vieren het voorbeeld van het A-team kunnen volgen.

Maandag 27-1-2020: Stan Heijmans (rechts) nam schaakmaat Luc Seuter te grazen: 1-0

Maandag 27-1-2020: David Bruggeman (rechts) kende geen genade voor schaakkameraad Luigi de Mas: 1-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *