Winnen met 2-2 ???

Maandag 26-11-2018: Ja, met schaakmagiërs kan dat. En die heeft De Kentering. Zie ze zitten: David Bruggeman en Mike Kroon zorgden voor een 2-2-zege op EGS.

Maandag 26 november 2018: Voor de verbaasde lezer die het niet begrijpt: De bekerstrijd van de NBSB gaat volgens het aloude afvalsysteem: één van de twee teams bekert verder. Een gelijkspel is daardoor niet mogelijk. Daarom luidt één van de regels: Bij een gelijkspel vervalt de uitslag van het 4e bord. De foto geeft dus de kern van de uitslag weer. Marc Smits is met zijn 4e bord uit beeld verdwenen, waardoor de 2-2 verandert in 2-1.
Mike en David schaakten als door Caïssa gezegend. Ze stegen boven zichzelf uit, zweefden als geestrijke schakers boven hun borden en hadden zodoende een zalig overzicht op hun partijen. Ook al hadden hun tegenstanders meer ratingpunten, daar werden de scherp geslepen messen van Mike en David niet botter door, zodat ze hun tegenstanders met de welwillende instemming van Caïssa konden uitschakelen: 2 punten.
Mooie stelling:
Voor de puzzelaars volgt hieronder een cruciale stelling uit de partij tussen Jan Arts (wit) en Henk Swinkels. Jan heeft zojuist de zwarte loper ingesloten. Henk is aan zet en zal f5 gaan spelen (o.a. om de witte dame van veld g4 weg te houden).
Vraag: Wat is daarop de beste zet voor Jan?
Oplossingen bij Jan indienen a.u.b. Hij zal je belonen met een dankbare glimlach.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *