Gelijk spel voor onze hoofdklassers

Martie van der Sanden: winst aan bord 4

Martie van der Sanden: winst aan bord 4

Mike Kroon: snelle remise aan bord 3

Mike Kroon: snelle remise aan bord 3

Stan Heijmans: remise aan bord 2

Stan Heijmans: remise aan bord 2

Piet v Eijndhoven: verlies aan bord 1

Piet v Eijndhoven: verlies aan bord 1

Tegen een op papier sterker DSC uit Dongen heeft het hoofdklasse-team van De Kentering een zeer verdienstelijk gelijk spel bevochten. Vooral de verrassende overwinning van Martie van der Sande aan bord 4 werd met passend (verstild) gejuich ontvangen. Mike Kroon was hem al met een bliksemsnelle remise voorgegaan, zodat deze tussenstand van 1½-½
zulke sterke hartkloppingen bij de enthousiaste supporters teweeg bracht, dat de scheidsrechter de zaal bijna tot stilte moest manen. Piet van Eijndhoven en Stan Heijmans konden helaas daar samen niet nog een punt aan toevoegen: Piet moest zijn schaakhoofd buigen voor zijn sterke tegenstander aan bord 1 maar gelukkig was het halve punt van Stan voldoende voor een verdiend gelijk spel.
Team B moest het opnemen tegen De Toren uit Leende, een geduchte tegenstander met meer dan 200 ratingpunten meer. Arjan Gras die soms partijen kan spelen, waarvan de zetten stuk voor stuk met gouddraad uit de wolken van de hoogste schaakregionen naar beneden lijken te zijn getrokken, liet zich aan de krachtsverschillen niets gelegen liggen en werd, bevlogen en gevleugeld als hij was, ongrijpbaar voor zijn tegenstander. Ook Hans Kranenbarg leek een door de schaakgoden opgedragen strafexercitie uit te gaan voeren, want hij beukte als een westerstorm op de vesting van zijn tegenstander. Die kon echter op een windstil moment ontsnappen en in enkele zetten het einde van de overwinningsdroom van Hans aankondigen. Ook Pieter Roos en Paul Willemen moesten in een nederlaag berusten, zodat De Toren met een 3-1 zege naar Leende kon afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *