De Vereniging

Clubavond
Interne competite
Externe competitie

Een gewone clubavond: een gezellig partijtje spelen tegen een clubgenoot

Schaken op de clubavond
Welkom op de site van de schaakvereniging ‘De Kentering’.
Onze club bestaat al vanaf oktober 1971, is heel gezellig en telt ongeveer 30 leden.
We zouden als kleine vereniging niet gemakkelijk een website kunnen inrichten wegens gebrek aan kennis en financiële middelen. Gelukkig heeft het bedrijf  WyrmTale Games uit Berlicum dit voor ons mogelijk gemaakt, waarvoor onze hartelijke dank.
Vermelding verdient ook de steun die wij ontvangen van Drukkerij de Zolder (tel. 073-5218288) en van Kaartenhuis Internet Services.

Een speciale clubavond: simultaanschaak spelen tegen 2 schaaktoppers

Kennismaking
Er kan vrijblijvend enkele keren worden meegespeeld om de sfeer van de vereniging te proeven. Als het je bevalt, kun je je ter plekke als lid opgeven of later telefonisch bij de secretaris (Hans Kranenbarg, tel. 073-5214670).

Clubavond

Op het terras van clublokaal 'D'n Beer' is het prettig bijkomen van de schaakspanningen

Op het terras van clublokaal ‘D’n Beer’ is het prettig bijkomen van de schaakspanningen

Op maandag vanaf 20.15 uur,
in Café Zaal D’n Beer,
5241 EB Dorpsstraat 77, Rosmalen,

Interne competitie

Interne competitie: een gezelligre maar wel serieuze strijd

Interne competitie: een gezellige maar wel serieuze strijd

De interne competitie bestaat uit vier ronden van 9 partijen. De spelers zijn ingedeeld in twee groepen: groep A  en groep B. Ze kennen een eigen competitie en wedstrijdindeling. Op de uitslagenpagina van de afdeling ‘Partijen’ kun je de resultaten en de standenlijsten bekijken. Na elke ronde promoveren de hoogste vier spelers van groep B naar groep A en degraderen de vier laagstgeplaatsten uit groep A naar groep B. De speler uit de A-groep die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft behaald, is de clubkampioen van het jaar. Deze clubkampioen mag een prachtige wisselbeker in ontvangst nemen, “de Fagel”, genoemd naar ex-voorzitter Hans Fagel, die 23 jaar lang met veel liefde ‘De Kentering’ heeft geleid.
De interne competitie wordt in het seizoen vier keer onderbroken voor een aparte competitie rapid- en snelschaak: vier avonden met partijen van 5, 10, 15 en 20 minuten. Aan het eind van elk seizoen worden er drie kampioenschappen gevierd:

1. Het clubkampioenschap,
2. Het snelschaakkampioenschap (partijen van 5 en 10 minuten),
3. Het rapidschaakkampioenschap (partijen van 15 en 20 minuten).

Het is niet verplicht om op elke clubavond aan de interne competitie mee te doen, alleen moet je je dan wel afmelden. Er zijn twee manieren om je af te melden:

1. Tijdens één van de voorafgaande clubavonden schriftelijk op het wedstrijdformulier,
2. Telefonisch, maandagavond uiterlijk 19.00 uur, bij wedstrijdleider Roel Jongenelen,
telefoon 06 27398936.

Wedstrijdleider Ronnie de Hoog

Externe competitie
Met twee teams nemen we als club deel aan de competitie van de Noord-Brabantse Schaakbond (NBSB). Het eerste team speelt in het seizoen 2016-2017 in de eerste klasse en het tweede team in de derde klasse van de zaterdagcompetitie. Ook doen er twee teams mee aan de avondcompetitie. Daarin speelt het eerste team in de eerste klasse en het tweede team in de tweede klasse. Ten slotte doet er ook nog een team mee aan de bekercompetitie. Op de agenda kun je het speelschema zien en op de uitslagen- en standenpagina van de NBSB (http://www.nbsb.nl/uitslagen.php) kun je de uitslagen en de standenlijst bekijken.

Gezamenlijk op pad voor de externe competitie .......

Gezamenlijk op pad voor de externe competitie …….

.... moet de tegenstander enig ontzag bijgebracht worden.

…. moet de tegenstander enig ontzag bijgebracht worden.

Wilt u lid worden?
U kunt zich als lid opgeven bij secretaris Hans Kranenbarg, telefonisch: 073 5214670, per e-mail: hanskranenbarg@xs4all.nl of op onze speelavond, iedere maandag in de zaal van café ‘D’n Beer’. De contributie bedraagt € 85,– per jaar (seizoen 2016-2017). De contributie dient in de maand september  te worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL24 RABO 01445 60 275. Als u lid wordt in de loop van het schaakseizoen, dan wordt de contributie geheven naar rato van het aantal nog resterende maanden in het seizoen (€ 8,50 per maand).

Wat bieden wij?
Vanaf september tot en met juni wordt er iedere maandag vanaf 20.15 uur een wedstrijd tegen een medelid gespeeld, de zgn. ‘interne competitie’. Er zijn per seizoen zo’n 40 speelavonden in onze rustige, maar gezellige en sfeervolle speelzaal. Schaakmateriaal, bestaande uit borden, schaakstukken en digitale schaakklokken, is uiteraard aanwezig. Tegen een geringe vergoeding zijn notatieboekjes verkrijgbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te doen aan externe competities, zoals de zaterdagcompetitie, de avondcompetitie en de bekercompetitie, waarbij in teamverband geschaakt wordt tegen andere schaakverenigingen uit Brabant.

Hoe beëindigt u het lidmaatschap?
Heel simpel; een mededeling aan onze secretaris, in de vorm van een telefoontje, een briefje of anderszins volstaat.